dissabte, 8 de setembre de 2012

La segona ment

Paulo Coelho m'ha fet reflexionar. En realitat, coneixeu aquells llocs o persones que sembla que us menjin l'aura? Que sembla com si us comprimissiu pel simple fet d'estar al seu voltant? Això és el que hem d'aprendre a controlar. A estar bé i no deixar que ens manipulin com titelles.
Per fer-ho, hem de ser conscients de la nostra segona ment, aquella que canta les cançons que no sabem quan hem escoltat, aquella que quan som dependents d'algú ens recorda "això li agradaria" o "aquí hauria de ser-hi", o aquella que simplement fa la llista de la compra mentre ets a classe de matemàtiques. Controlant aquesta segona ment, que guarda les nostres sensacions més profundes i incontrolables, aconseguirem no deixar-nos aixafar per cap lloc o persona.
Que la segona ment diu que facis la llista de la compra? Fes-la fins que es cansi. Que la segona ment diu que a aquella persona li agradaria allò? Transmeteix-ho en veu alta fins que el pensament passi a ser de la primera.
Sóc una aprenent, una constant aprenent. I considero que ara mateix el meu examen recau sobre el control de la segona ment, i espero que la meva tossuderia (el que molts considerarien defecte) es transformi en un aspecte positiu i m'ajudi a aconseguir-ho.
Potser la solució està en trobar racons amb màgia, persones que t'omplin i paraules que algun dia van ser escrites perquè ara jo o tu, les llegim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada